Caleido & Wijkgezondheidscentrum Ridderbuurt

Caleido is opgericht in 2016 & het wijkgezondheidscentrum De Ridderbuurt is opgericht in 1995. Samen met werken ze onder dezelfde vzw. Beide centra delen dezelfde visie en waarden, hebben Leuven als werkingsgebied en werken met een gezamenlijk ondersteunend team. Elk wijkgezondheidscentrum heeft wel een eigen patiëntengroep.

Een brede kijk op uw gezondheid 

Verschillende zorgverleners zoals huisartsen, kinesitherapeuten, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers werken in deze gezondheidscentra. Het zorgteam werkt intensief samen aan uw gezondheid, gebruikt een gemeenschappelijk medisch dossier en overlegt wekelijks om behandelingen te stroomlijnen.

Preventie en gezondheidspromotie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom staan preventie en gezondheidspromotie centraal. De Ridderbuurt & Caleido willen financiële, culturele en fysieke drempels tot gezondheidszorg weghalen, zodat gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk is.

Daarom werkt ons wijkgezondheidscentrum binnen het forfaitair betalingssysteem. Via dit financieringssysteem willen we onze schouders zetten onder een kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

Beeldschermcommunicatie in de wachtzalen

In deze beide gezondheidscentra in Leuven heeft ThisPlays2 beeldschermen in de wachtaal geplaatst. Het team wordt op deze schermen voorgesteld aan de wachtende patiënten, er worden tips en tricks gedeeld over jouw gezondheid en de logo-animaties van de ondernemingen worden getoond. Ook algemene info zoals openingsuren en parkeermogelijkheden, belangrijke info voor dringende hulp en informatie over de gezondheidsworkshops worden op de schermen getoond.

Voor dit project opteerden we voor Samsung Professional monitoren. Een PM43Hn Full HD met een lichtopbrengst van 500 nit en
mat panel (tegen reflectie). Dit scherm is voorzien van een interne computer: SSSP Tizen / soc (system on chip) en heeft 8 GB intern
geheugen. Deze schermen worden aangestuurd via het Zebrix-platform.

Foto’s door: Charlotte Hancké

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!


Gerelateerde cases