Content creatie

Motion design & Motion Graphics. Dat is TheMotion3.

Wij maken hier intern animatie video’s, motion graphics, testimonials, animaties voor beeldschermen, motion reels, illustratieve video’s, bewegende beelden, video’s voor websites en veel meer. Wij zorgen voor het script, de visuals, de storyboard, achtergrondmuziek en zelfs de voice over als die er moeten zijn.

Het maakt niet uit of je nu een winkel hebt, en restaurant, een praktijk of een bedrijf. Wij maken voor iedereen de juiste motion graphics op maat.

– TheMotion3

Hoe gaan wij te werk bij motion design?

Hebt u interesse in motion design? Dan komen wij graag langs voor een gesprek over hoe dit zal verlopen en bespreken we wat u juist in gedachten had. Dit begint bij de briefing. U vertelt ons wat voor soort animatievideo u wilt, over welk onderwerp het zal moeten gaan en wat jij graag wil vertellen en duidelijk wil maken via een video voor jouw doelpubliek.

De motion designer maakt notities en vanuit die notities schrijven wij het script. Het script zal de tekst zijn die later visueel wordt weergegeven in een storyboard en animatie. Wij zorgen ervoor dat het script niet langer dan een halve A4 is. Wanneer je te veel tekst hebt, zal de animatie video veel te lang worden en wordt het te langdradig. Een motion design animatievideo mag maximum 2 minuten duren.

Motion design visuals

Wanneer het script helemaal is uitgeschreven en door u is goedgekeurd, kan de grafisch ontwerper beginnen met de visuals / grafische vormgeving. Dit betekent dat wij een stijl uitwerken die bij jouw huisstijl en bedrijf past.

Wij werken met de kleuren en stijl die bij jouw website past. Helemaal jij!

Zijn de visuals goedgekeurd? Top! Dan is het tijd om het script om te zetten naar een storyboard. Dit is een verzameling uitgetekende shots van scènes uit het animatiescript zoals wij voor ogen hebben. Ze zijn bedoeld om jou te helpen een beeld te krijgen van hoe de uiteindelijke animatie er zal uitzien. Wij sturen af en toe stukjes door voor feedback en goedkeuring.

Motion design explaining video

Het kan goed zijn dat jij een explaining video wil, of een informatieve video. Dit is een video waarin wordt uitgelegd hoe jullie bijvoorbeeld te werk gaan of over jullie missie van jouw bedrijf. Het script wordt dan opgemaakt op die manier dat het kan worden ingesproken door een vrouwenstem of mannenstem. Wij zorgen ook hier voor de stemmen. Let op: dit heeft wel zijn meerprijs.

Animatie

Als alle voorgaande puntjes klaar zijn en goedgekeurd zijn door jou kunnen we eindelijk beginnen met de animatie zelf. Met motion design werken wij de animatie uit op basis van het storyboard. Het storyboard komt hier tot leven. Ook nu stuurt de grafisch ontwerper af en toe een stand van zaken door om te laten zien dat we met de animatie bezig zijn en dat jouw unieke video bijna van jou is.

Oplevering motion design video

Ready!

Wanneer de animatie video klaar is sturen we jou de finale versie door. Je kan de animatie nu gebruiken voor alle doeleinden die je maar kan inbeelden: Op je website, op je social media zoals facebook, instagram en linked in. Je kan de video gebruiken op beeldschermen die je eventueel in je zaak hebt hangen of zelfs gewoon voor persoonlijk gebruik. Deze stappen vatten volledig samen wat motion design inhoudt.

Clips met “stopping power”

Indien beschikbaar, maken we op basis van foto’s en video’s boeiende geanimeerde clips die de klanten aanspreken. Geen powerpoint animaties maar duidelijke dynamische boodschappen met ‘stopping power’. Ook maken wij motion graphics of animatievideo’s aan de hand van illustraties die wij zelf maken. Zelfs als u geen foto’s of video heeft, maar enkel tekst, gaan wij aan de slag met woordanimaties, iconen en animatie. Een animatievideo prikkelt beide helften van de hersenen en zorgt ervoor dat informatie zoveel sneller wordt opgeslagen. En deze video kan u natuurlijk altijd online op uw website of sociale kanalen programmeren, eventueel met audio en ondertiteling. Dit zorgt voor extra impact.

Indien u snel een fotograaf nodig heeft om uw projecten in beeld te brengen, is ook daar ThisPlays2 de ideale partner. We hebben gediplomeerde fotografen die snel en efficiënt de juiste beelden kunnen schieten om te verwerken in de animaties. Ook voor mini videoreportages is expertise aanwezig bij ThisPlays2.

Al onze animaties kan je bekijken op de website www.themotion3.com

Klantcases

HV Interieur

Haarbazaar

GUM

Kapsalon Artistique