Is digital art de toekomst in de retail?

Digital Art – Louis Vuitton – Japan

Jouw digital signage als artistiek canvas.

We zien het steeds meer: retailers die digital signage-technologie gebruiken om statische signage te vervangen. Zo kom je als merk en zelfs als zaakvoerder beter in contact met jouw klanten. Daarbovenop stimuleer je de verkoop en heb je de kans om een écht statement te maken. Het is een opkomende én een zeer goede strategie om digital signage als een artistiek canvas te gebruiken.

Maak indruk met jouw merk dankzij digital art.

Kunst in het winkelontwerp aan zich is niets nieuws. Topontwerpers gebruiken het al decennia om hun stempel te drukken op hun merk. Ook de kleinere, onafhankelijke winkeliers houden ervan om hun winkels aan te kleden met schilderijen, grafische posters, sculpturen of op maat ontworpen displays. Op die manier wil je als zaakvoerder de sfeer in jouw winkel en de klantbeleving optimaal maken.

Iedereen hecht belang aan de sfeer en klantervaring in zijn zaak.

Digital signage is een nieuw artistiek medium om op een krachtige manier jouw branding en stijl te communiceren naar jouw doelgroep. Je kan met 1 videowall indrukwekkende en artistieke content laten zien, speciaal op maat gemaakt voor jouw merk. Laat jouw doelgroep via jouw videowall of zelfs al van buitenaf via etalageschermen weten wie je bent en waar je voor staat. Zo maak je indruk en creëer je een klantervaring om U tegen te zeggen. Is een “wauw”- factor in de retail stiekem niet dat waar we allemaal meer van willen?

Als je op zoek bent naar een artistieke touch in jouw zaak, houd dan in gedachte dat grootte en kwaliteit best belangrijk zijn. Eén enkel scherm kan zeker voldoende zijn, maar wanneer dit niet het geval is, is het altijd een goed idee om meerdere schermen of zelfs een LED-paneel te overwegen. Meerdere kleinere schermen kunnen samen een grotere indruk opleveren. Zo creëer je een krachtigere visuele ervaring. ThisPlays2 denkt graag met je mee om een eigen digital art – concept uit te denken én te realiseren.

Digital Art in Etalage – Japan
Ambient Lighting – Valentino – Japan

Je kan zelf kunstenaars of designers zoeken die digital art creëren.

Er zijn gespecialiseerde designers die professioneel geschoold zijn in dit medium. Digital signage als kunst is niet het juiste medium voor een diavoorstelling met statische foto’s. Het zou ook jammer zijn om de klantervaring te onderbreken door af en toe een informatief bericht of advertentie te plaatsen. Daarom is het altijd een goed idee om met een professionele partner samen te werken.

Samen met jouw partner creëer je een persoonlijk doel en visie. Denk na over wat je jouw doelgroep wilt laten voelen wanneer ze naar jouw digital art kijken. Welke energie, sfeer of indruk wil je graag creëren in jouw zaak?

Veilig investeren op lange termijn.

Laten we ook niet vergeten dat digital art veel betaalbaarder is. Het is een veiligere investering dan een kenmerkend schilderij of beeldhouwwerk. Dankzij persoonlijke en op maat gemaakte digital art wordt het ook makkelijker om periodiek nieuwe artistieke content te tonen aan jouw bezoekers. Zo zorg je er voor dat jouw content steeds zal passen bij de uitstraling van jouw zaak, maar ook bij nieuwe collecties of seizoenen.

Als er vandaag iets op jouw schermen staat wat je liever anders ziet, kan je dit meteen wijzigen naar content die je wél wil zien op dat moment. Dat maakt van digital art ook nog eens een goede strategie op lange termijn.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!