Rode Kruis Vlaanderen

Het Rode Kruis scherm Brussel

ThisPlays2 werd gekozen als trotse partner voor de beeldschermcommunicatie van het Rode Kruis Vlaanderen. Er werden schermen geplaatst in de opvangcentra, de donorcentra en de labo’s.

3 verschillende soorten beeldschermcommunicatie

In de opvangcentra zijn de schermen gericht naar de mensen die opgevangen worden door de organisatie. De interne regels worden duidelijk weergegeven op de schermen, net zoals de geldende coronamaatregelen: die worden aangegeven door middel van kleurcodes. Ook de procedures die de mensen moeten afleggen worden via de beeldschermcommunicatie uitgelegd. De content op de schermen tonen ook dat de mensen fietsen kunnen uitlenen. en dat allemaal in verschillende talen.

Het Rode kruis etalagescherm Aalst
Het Rode Kruis scherm Brugge
Het Rode Kruis etalagescherm Gent
Het Rode Kruis scherm Berlaar

In de donorcentra zijn er etalageschermen geplaatst, maar ook schermen in de wachtzaal om de donoren aan te spreken. Daarop wordt aan de mensen gevraagd om bloed te komen geven, maar wordt er ook een bedankje geuit naar de donoren die al bloed hebben gegeven. Ook worden er vacatures en lopende onderzoeken op de schermen getoond. Het weerbericht wordt weergegeven om wachtende mensen extra te informeren.

In het labo worden de schermen ingezet voor interne communicatie. De uurroosters, bestellingen worden daar op de schermen weergegeven om zo alle collega’s op de hoogte te houden van lopende activiteiten.

Het Rode Kruis scherm Geel
Het Rode Kruis etalagescherm Geel

Samenwerkingen

Het content-team van ThisPlays2 maakte in nauwe samenwerking met de communicatie-afdeling alle sjablonen op maat. Deze werden geprogrammeerd in het gebruiksvriendelijke Zebrix platform.

In samenwerking met Samsung Professional werden schermen geplaatst in alle opvangcentra in verschillende formaten, grote schermen in de vitrines van de donorcentra en compacte schermen specifiek voor interne communicatie naar alle medewerkers toe in de labo’s.

Manier van werken

ThisPlays2 hanteert de COSOS methodologie : COntent, SOftware en Schermen.

Bij ThisPlays2 starten we steeds 2 trajecten op voor narrowcasting: het creatieve en het technische. Voor het creatieve traject wordt samen met de content-afdeling een communicatiestrategie uitgewerkt voor de specifieke doelgroep en het opstartpakket van video-animaties uitgewerkt. Onze content-afdeling kan samenwerken met de verantwoordelijke binnen de organisatie om de juiste boodschap over te brengen. 

Voor het technische traject komen we samen met onze techniekers ter plaatse. We bespreken waar de narrowcasting hardware zal worden geïnstalleerd en hoe de bekabeling en internetaansluiting loopt. Onze installatie-afdeling installeert minutieus al deze componenten tot volledige tevredenheid.

ThisPlays2 is vanaf dan dagelijks bereikbaar voor alle ondersteuning voor het narrowcasting systeem op het vlak van creatie en programmatie van de beelden in de narrowcasting software.

Het Rode Kruis scherm Turnhout
Het Rode Kruis scherm Leopoldsburg
Het Rode Kruis scherm Leopoldsburg
Het Rode Kruis etalagescherm
Het Rode Kruis scherm Menen
Het Rode Kruis scherm Brugge
Het Rode Kruis scherm Leuven
Het Rode Kruis scherm
Het Rode Kruis scherm Sint Laureins
Het Rode Kruis scherm Sint Niklaas
Het Rode Kruis scherm Gent
Het Rode Kruis scherm Mechelen
Het Rode Kruis scherm
Het Rode Kruis scherm Beringen
Het Rode Kruis scherm Beringen
Het Rode Kruis Wingene
Het Rode Kruis scherm Sint Niklaas
Het Rode Kruis scherm Turnhout
Het Rode Kruis scherm Kortrijk

Gerelateerde cases