Kiosken, waarvoor gebruik je ze?

Touchscreens en self service kiosken

Wil je jouw klanten meer betrekken bij jouw merk? Of wil je een openbare, interactieve ervaring bieden aan jouw klanten? Dan is een kiosk met touchscreen een geschikte oplossing.

Wat bedoelen we eigenlijk met zo’n kiosk?

Een Kiosk met touchscreen is een interactieve computerterminal, waar jouw klanten en medewerkers informatie, diensten of producten op kunnen zien en kopen. Er zijn Kiosken voor indoor en outdoor gebruik. Het grootste verschil zit in de weersbestendigheid van jouw scherm. Denk aan waterdichtheid, temperatuur en de lichtsterkte (uitgedrukt in candela) van het scherm.

Je hebt geen kennis van een computer nodig om met een kiosk overweg te kunnen.

Je kan duidelijke instructies laten maken voor jouw klanten op het scherm. Om een Kiosk optimaal en gericht te kunnen inzetten, dien je ook gebruik te maken van speciaal ontworpen software. Deze software kan gemaakt worden door de Developers en door het content-team van ThisPlays2. We zorgen er eigenhandig voor dat de content op het scherm overeenkomt met jouw huisstijl en/of website. Zo maak je van jouw kiosk een uitstekend communicatiekanaal.

Zo’n Kiosk kan op verschillende manieren worden ingezet. Dat maakt van Interactieve kiosken een handig instrument voor bedrijven, winkels en openbare gebouwen.

Waarvoor kan ik zo’n kiosk met touchscreen allemaal gebruiken?

Hieronder geven we graag een aantal voorbeelden waar je jouw kiosken kan inzetten:

Bewegwijzering: 

Steden, winkelcentra en toeristische attracties kunnen gebruik maken van kiosken door middel van bewegwijzering. Via een plattegrond kunnen bezoekers makkelijk op zoek en zelf hun bestemming aanduiden. Wil je hier graag meer over weten? We maakten ook een blog over wayfinding:

Interactieve detailhandelsweergaven: 

Door gebruik te maken van interactieve kiosken verbeter je de koopervaring van jouw klanten en de verkoopervaring voor jouw medewerkers. Daar bovenop genereer je meer inkomsten door jouw producten, winkelpromenades of lookbooks aan te bieden met touchscreens in jouw winkel.

Fastfood zelfordenende punten: 

Verhoog de gemiddelde bestelwaarde en het cijfer op jouw kassaticket door zelfbediening aan te bieden via touchscreens in jouw horecazaak.

Interactieve museumexposities: 

Zorg voor een onvergetelijke leerervaring voor jouw bezoekers dankzij interactieve toepassingen en digital signage. Ook als museum kan je jouw merkimago en huisstijl in de kijker zetten via beeldschermcommunicatie.

Een kiosk zonder touchscreen? Geen probleem!

Je kan jouw kiosk natuurlijk ook inzetten als design-element in jouw zaak, zonder dat er interactieve toepassingen op staan. Dit drukt een beetje het prijskaartje, en je hebt nog steeds een mooi vorm gegeven scherm dat de aandacht van jouw bezoekers trekt.

Zet dit scherm bijvoorbeeld in jouw showroom en stel jouw producten tentoon, zo inspireer je en informeer je de bezoekers over jouw aanbod. Of zet je deze kiosk net liever aan jouw etalage om meer zichtbaarheid te creëren? Ze heet je voorbijgangers en potentiële klanten welkom en maak je jouw zaak toegankelijker.

Dus ook zonder touchscreen kan je jouw kiosk op veel verschillende manieren inzetten. Ben je benieuwd naar meer? Contacteer ons en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!