5 mythes rond beeldschermcommunicatie
Over beeldschermcommunicatie wordt veel gezegd, maar klopt dat allemaal ook wel? Deze 5 mythes mag je alvast uit je hoofd zetten!
1. “Beeldschermen zijn te duur.”
Vandaag heb je niet langer allerlei duur materiaal en kostelijke software nodig om met beeldschermcommunicatie aan de slag te gaan. Schermen zijn er immers in alle vormen en maten, wat betekent dat er ook voor jouw budget een oplossing op maat is. Werk je daarnaast samen met één enkele partner in plaats van meerdere leveranciers, dan ben je zeker dat alles kostenefficiënt verloopt.
Bovendien zal je snel de financiële voordelen merken van digital signage: je hoeft niet keer op keer nieuwe campagnematerialen te ontwikkelen én je genereert extra inkomsten doordat je relevante informatie aan je klanten kan tonen. Wist je bijvoorbeeld dat je aanbevelingen van klanten op sociale media rechtstreeks kan weergeven op de schermen in je zaak?
2. “Content maken is iets voor professionals.”
Iedereen kan content maken: kijk maar naar wat je allemaal tegenkomt op sociale media. ThisPlays2 maakt het je ook nog eens extra makkelijk om je beeldschermen van content te voorzien, aangezien we werken met het Zebrix-platform. Via deze software kan je inhoud op verschillende manieren uploaden.
Zebrix bevat ook sjablonen die het eenvoudiger maken om content te creëren, zonder dat je een designer hoeft in te huren. Dankzij Zebrix kunnen we je digitale borden ook vlot bijwerken, zo vaak als nodig is. Ook kan je te allen tijde rekenen op de professionele hulp van onze eigen grafisch ontwerpers en programmeurs. Zij staan rechtstreeks met jou in contact om je uitgebreid te ondersteunen en je aan de best mogelijke content te helpen.
3. “De impact op je cijfers en doelgroep is minimaal.”
Door op voorhand goed te bepalen hoe en met welk doel je digital signage zal inzetten, zal je ook de resultaten behalen die je wil bereiken. Wanneer je beeldschermen op de juiste manier benut voor je zaak, kan dit de cijfers van je bedrijf alleen maar ten goede komen.
Idealiter stel je een plan op waarin je de behoeften en interesses van je doelgroep uiteenzet. Vervolgens kan je je content daarop afstemmen, met behulp van de juiste software en sjablonen.
4. “Digital signage is enkel weggelegd voor ‘grote’ bedrijven.”
Bedrijven van elke omvang en in verschillende sectoren plukken de vruchten van digital signage. Ze behalen niet alleen een positief investeringsrendement, maar hebben dankzij beeldschermcommunicatie meteen ook een concurrentievoordeel. Uit onderzoek blijkt immers dat digital signage volgens de meerderheid van de consumenten het imago van een bedrijf verbetert. Ook is aangetoond dat digital signage tot meer verkoopinkomsten leidt, meer klanten aantrekt en een krachtig middel is voor advertenties en zakelijke communicatie.
5. “Digital signage is slecht voor het milieu.”
Bij het gebruik van beeldschermcommunicatie zijn papier en plastic snoeren, die noodzakelijk zijn voor posters en spandoeken, niet meer nodig. Digital signage is dan ook een slimme keuze als je minder wil vervuilen en de ecologische voetafdruk van je bedrijf wil verkleinen. Deze groene technologie kan je helpen om grondstoffen te besparen en op lange termijn een verschil te maken als ondernemer.
Wil je graag meer klantenverhalen lezen?
Wil je graag meer blogberichten zien?