Communicatie in de wachtzaal van Mondzorg Lier

Motion graphics door Morgane Rummens – TheMotion3

Mondzorg Lier

In tandartsenpraktijk Mondzorg LIER werken 5 tandartsen en dit team wordt versterkt door en specialist parodontoloog/implantoloog.
Nieuwe patiënten krijgen een vaste tandarts toegewezen bij wie ze terecht komen voor een controle of het opstellen en uitvoeren van een behandelplan. Deze gloednieuwe tandartsenpraktijk in Lier is voorzien van alle comfort, is makkelijk bereikbaar en heeft een ruime parking. ThisPlays2 werd gevraagd om de patiënten-communicatie in de wachtzaal te optimaliseren.

Patiënten worden geïnformeerd zodat gesprekken in de behandelingsruimten veel meer inhoudelijk begrepen worden.

Beeldschermcommunicatie in de wachtzaal

Eerst werd op basis van een gedetailleerd content plan tientallen animatie video’s gemaakt met relevante informatie en advies.

Deze films werden opgeladen in een zeer gebruiksvriendelijk beheersysteem Zebrix, dat de playlist verstuurt naar een scherm, met mat panel en hogere lichtopbrengst in de wachtzaal. Gevolg is dat patiënten geïnformeerd worden zodat gesprekken in de behandelingsruimten veel meer inhoudelijk begrepen worden.

Door beeldschermcommunicatie in de wachtzaal, zorgen we ervoor dat belangrijke informatie wel degelijk wordt opgeslagen in de hersenen.

wachtkamer scherm

De Patiënt zal zelfs proactief vragen stellen, waardoor de arts het gesprek als efficiënter zal ervaren. Verder moeten artsen bij veel gesprekken steeds van nul beginnen en alles uitleggen. Zij zien dat de gesprekken met die patiënten die reeds naar de beeldschermen hebben gekeken, vlotter verlopen.

Hoe gaat ThisPlays2 te werk?

ThisPlays2 hanteert de COSOS methodologie: COntent, SOftware en Schermen. Bij ThisPlays2 starten we steeds 2 trajecten op voor narrowcasting: het creatieve en het technische.

Voor het creatieve traject wordt samen met de content-afdeling een content-plan uitgewerkt voor de specifieke doelgroep van jouw winkel en het opstartpakket van video-animaties uitgewerkt. We zorgen met de digitale content voor de perfecte boodschap voor jouw doelgroep.

Voor het technische traject komen we samen met onze techniekers ter plaatse. We bespreken waar de narrowcasting hardware zal worden geïnstalleerd en hoe de bekabeling en internetaansluiting loopt. We installeren minutieus al deze componenten tot volledige tevredenheid.

ThisPlays2 is vanaf dan dagelijks bereikbaar voor alle ondersteuning voor het narrowcasting systeem op het vlak van creatie en programmatie van de beelden in de narrowcasting software.

Onze content-programmeur staat voor u klaar

Dit alles wordt vlot beheerd via het Zebrix Platform en ondersteund door de content en technische afdeling van ThisPlays2. De klanten van ThisPlays2 staan rechtstreeks in contact met content-programmeur Kenny. Hij legt het gebruik van de software heel goed en duidelijk uit, ook naar eventuele andere organisaties in het gebouw en/of bedrijf toe.

Kenny staat altijd klaar om extra ondersteuning te bieden. 

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!

Tekst: Bruno Hancké

Foto’s: Kenny Van Roosbroek


Gerelateerde cases