ThisPlays2 werd gevraagd door Skeyes om mee na te denken over hoe ze de interne communicatie binnen het bedrijf konden optimaliseren.

Wie is Skeyes?

Skeyes is een autonoom overheidsbedrijf. Hun missie is allereerst om de veiligheid van het luchtverkeer te verzekeren. Dit doen ze vooral vanuit het luchtruim waar België voor verantwoordelijk is. Deze opdracht wordt vervult door middel van het optimaliseren van de kosten en van de stiptheid. Maar dit wordt dus ook volbracht door het verhogen van de capaciteit.

Ten tweede staat Skeyes garant voor het verzekeren van een duurzame ontwikkeling van en binnen het luchtverkeer. Ze verstrekken de noodzakelijke diensten om het luchtverkeer in alle veiligheid te leiden en te beheren.

interne communicatie bij Skeyes

 

Nood aan het verbeteren van interne communicatie.

Ter illustratie; het bedrijf bestaat uit een groot complex van 5 verschillende gebouwen. Deze vijf gebouwen zouden allemaal met elkaar in verbinding moeten kunnen staan. Er werd dus gezocht naar een manier om efficiënt informatie over de vijf gebouwen te verspreiden. Daarom werd het idee uitgewerkt om een netwerk op te bouwen. Dit werd vervolgens uitgewerkt door ThisPlays2 dankzij het gebruik van beeldschermcommunicatie.

interne communicatie bij Skeyes

ThisPlays2 installeerde kortom in elk gebouw informatie-schermen. Deze beeldschermen van het merk Samsung zijn weliswaar gericht naar de bezoekers en medewerkers. De schermen kunnen zowel in groep, alsook individueel worden aangestuurd. Daardoor wordt er steeds de meest actuele informatie op getoond, en dat verspreid vervolgens over het ganse complex.

interne communicatie bij Skeyes

uw persoonlijke content-programmeur

Dit alles wordt vlot beheerd via het Zebrix Platform en ondersteund door de content en technische afdeling van ThisPlays2. De klanten van ThisPlays2 staan rechtstreeks in contact met content-programmeur Kenny. Hij legt het gebruik van de software heel goed en duidelijk uit, ook naar eventuele andere organisaties in het gebouw en/of bedrijf toe.

Kenny staat altijd klaar om extra ondersteuning te bieden.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!


Gerelateerde cases