Beeldschermcommunicatie in medische omgevingen zorgt voor efficiëntie, preventie en minder stress

Gepost door bruno.hancke@thisplays2.com

08 februari 2021

Beeldschermcommunicatie is geen “rocket science”, al tientallen jaren zien we beeldschermen in ziekenhuizen.

Dikwijls komen ze echter niet verder dan enkele operationele boodschappen of worden ze gebruikt om mensen de weg te wijzen. Maar correct inzetten van beeldschermen kan ook zorgen dat patiënten minder stress ervaren, waardoor gesprekken met artsen, specialisten en verplegend personeel gemakkelijker lopen en kunnen zelfs voor preventie zorgen.

  1. Minder stress

Patiënten en bezoekers die in de wachtzaal zitten ervaren altijd in meer of minder mate stress. Je bent altijd benieuwd naar een eerste gesprek of opvolging van de resultaten. Een beeldscherm kan weergeven hoe de praktijk of de afdeling werkt. Hoe de diagnose verloopt, wat eventuele behandelingen zijn en hoe de nazorg er zou kunnen uitzien. De artsen kunnen aan het woord komen in een kort interview. Dit interview is ondertiteld, zodat wachtende patiënten in de wachtzaal mee kunnen volgen. Ideaal is dat bezoekers hun behandelende arts op het scherm zien, maar ook een animatie kan die informatie weergeven. Wanneer ziekenhuizen of praktijken hun patiënten iets vroeger laten komen, kunnen zij rustig al die beelden bekijken. Als onder de beelden een rustig en relax muziekje wordt weergegeven, wordt die informatie door de hersenen van de kijker nog beter gecapteerd.

  1. Efficiëntere gesprekken

Artsen weten maar al te goed dat niet alle informatie die besproken wordt ten volle wordt ontvangen bij de patiënt tijdens een gesprek. Het is niet omdat de patiënt ja knikt, hij effectief ook alles heeft begrepen.

Maar door de filmpjes in de wachtzaal zorgen ervoor dat die informatie wel degelijk al is opgeslagen in de hersenen. Hij zal zelfs proactief vragen stellen, waardoor de arts het gesprek als efficiënter zal ervaren. Verder moeten artsen bij veel gesprekken steeds van nul beginnen en alles uitleggen. Zij zien dat die patiënten die reeds naar de beeldschermen hebben gekeken, de gesprekken vlotter verlopen.

  1. Preventie

In praktijken en medische afdelingen willen specialisten en artsen niets liever dan aan preventie te doen. Door op het beeldscherm filmpjes een overzicht te geven van pathologiëen of behandelingen, zien we dat klanten en patiënten in de spreekkamer sneller hier naar zullen verwijzen. Bijvoorbeeld die patiënt die bij de dermatoloog komt voor een wratje, maar ziet dat die behandeling voor een ouderdomsvlekje helemaal niet zo ingrijpend is. Of hoe men zich op een juiste manier moet beschermen tegen de zon en hoe men huidkanker kan detecteren. Sommige patiënten die deze informatiefilmpjes hebben gezien, zullen de dokter of specialist hierover aanspreken. Bijkomende onderzoeken zorgen voor bijkomende behandelingen en zorgen dus voor een preventief beleid.

Bruno Hancké

Managing director ThisPlays2