De jaarlijkse hoogmis van de Belgische Retail.

San Marco Village was vorige week donderdag voor één dag het Mekka van de Belgische Retail. ThisPlays2 was als trotse partner van ‘Anyville | Home Of Retail’ dan ook aanwezig op het retail detail congress te Schelle.
Wijnand Jongen, bezieler van thuiswinkel.org, mag met zijn nieuwe boek: “Het einde van online winkelen” , de spits afbijten. Hij praat over inline en onlife consumenten die door de Internet Of Things 24/7 verbonden zullen zijn. Op die manier kunnen retailers in de toekomst beter gaan inspelen op het steeds veranderende gedrag van hun klanten.

“A mental model for change”.

Dat ook vrouwen hun “mannetje” kunnen staan in retail bewijst Cate Trotter van Insider trends. Met kennis van zaken leidde ze ons door de technologische valkuilen en opportuniteiten van de toekomst. Over exponentiële technologieën die constant verbeteren en steeds sneller op ons zullen afkomen zoals; 3D printing, robotica, processing power, Internet of Things etc. Stuk voor stuk innovaties die zullen zorgen voor een betere en snellere winkelbeleving.
Eric Croon van Zamro benadrukt dat alles valt of staat bij een goed team. In maart wonnen zij nog de award voor beste starter op de Shopping Awards XS in de Jaarbeurs te Utrecht. Zoiets is enkel mogelijk door degelijk teamwork. Don’t be an asshole!
De avond werd in stijl afgesloten door de sympathieke Doug Stephens, de Canadese retail profeet. Volgens hem hebben we nog maar ‘het einde van het begin’ van e-commerce gezien en zal technologie en beleving hand in hand gaan in de winkel van de toekomst. Want fysieke winkels zullen immers niet verdwijnen, maar wel drastisch veranderen volgens hem.
Samengevat kunnen we stellen dat de vier sprekers het eens zijn over het feit dat Amazon goed bezig is om de wereld van de e-commerce te veroveren.
Maar wij onthouden vooral dat de winkel van morgen zich in twee richtingen manifesteert. Niet on en offline. Maar wel ‘snel’ of ‘bewust traag’. Streven naar efficiëntere afhaalpunten of inspelen op de totale winkelervaring van “Slow Shopping”. ThisPlays2 is klaar voor deze veranderingen.