Verras jouw klanten met een digitaal lookbook

Wat is een lookbook?

Een lookbook is een verzameling van beelden, samengesteld om jouw producten te tonen en te adverteren. Het is een tool waarmee je jouw klanten niet enkel kennis kan laten maken met de producten, maar ook met jouw persoonlijke merkidentiteit en visie.

Zorg ervoor dat het beeldmateriaal in jouw lookbook volledig geoptimaliseerd is voor de beste gebruikerservaring. Hier kan je best aangepaste software voor aankopen of samenwerken met een partner die dit voor jouw doet. Door kwalitatief beeldmateriaal te gebruiken zal een klant langer door jouw lookbook scrollen en meer en meer geïnspireerd raken.

Een digitaal lookbook zorgt er voor dat jouw klanten sneller over gaan naar een effectieve aankoop.

Ken je dat gevoel wanneer je scrollt op Instagram of Pinterest, waar je ideeën opdoet die je zo snel mogelijk wil uitvoeren? Een digitaal lookbook is eigenlijk hetzelfde principe, maar dan meteen op de locatie waar jouw klanten hun aankoop kunnen doen.

Een digitaal lookbook is in wezen hetzelfde als een traditioneel, papieren lookbook. Alleen geef je hier een stijlvolle, interactieve en digitale twist aan. Met een digitaal lookbook kunnen jouw klanten jouw producten online, via jouw beeldschermen en vanaf elk apparaat of browser bekijken. Het voordeel van een digitaal lookbook is dat je geen papier meer hoeft te verspillen of tonnen geld hoeft uit te geven aan distributiekosten. Bovendien kan je met jouw digitale lookbooks zoveel meer doen dan met een traditioneel papieren lookbook. Je kan interactieve functies opnemen, Je kan video’s laten afspelen waardoor jouw klanten sneller geprikkeld worden, en nog vele meer.

Inspiratie opdoen is key

Scroll door verschillende producten en geef jouw klanten de inspiratie en kennis die ze nodig hebben om over te gaan tot een aankoop. Je kan voorbeelden tonen waarin jouw producten al in een bepaalde context worden geplaatst waar ze optimaal tot hun recht komen. Zo kan de klant gemakkelijker de link leggen tussen het product en het gebruik ervan in de praktijk, waardoor ze zich sneller kunnen inleven en zullen overgaan tot de aankoop van het product.

Dankzij een strak beeldscherm met touchscreen is jouw lookbook een mooie aanwinst voor jouw zaak. Je straalt professionaliteit uit en je laat merken aan de klant dat je de beleving in jouw zaak belangrijk vindt. Daar boven op is het vaak ook nog eens een moderne touch voor het interieur van jouw zaak. Alleen maar voordelen dus!

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!