Home of Retail: Samen slimmer winkelen!

Home of Retail is een kennis- en belevingscentrum dat woensdag 8 maart 2017 het startschot heeft gegeven op de Ankerrui in Antwerpen. Retailers kunnen hier alle nieuwe digitale toepassingen ontdekken zoals robots, virtual-reality, bodyscanners en nog veel meer in een echte winkelomgeving van meer dan 1.200 m2. Dit alles zal de toekomst van het winkelen veranderen.

Uniek Concept

“Nergens ter wereld bestaat een vergelijkbaar initiatief”, weet medeoprichter Jorg Snoeck van RetailDetail. “Home of Retail is méér dan een winkel van de toekomst. We brengen hier retailers, partners, scale-ups, universiteiten, experten, verenigingen, steden en gemeenten samen om in co-creatie aan de toekomst te werken en hun concurrentiepositie te versterken. Home of Retail wordt een thuis voor alle betrokkenen uit de retailsector.”

Customer Journey

Home of Retail simuleert de “customer journey” van een consument, beginnend in een appartement. De Samsung koelkast heeft een interactief beeldscherm dat je zegt wanneer de melk op is, over datum en het kan nog veel meer. Vervolgens kom je in een winkelstraat terecht waar je koopgedrag wordt geanalyseerd. Bijvoorbeeld door mood of bodyscans om je kledingstijl te bepalen en welke winkel dan het beste bij jou past. In die winkel ondersteunt ThisPlays2 de winkelbeleving en de zintuigelijke ervaring met beeldschermcommunicatie (ook wel narrowcasting genoemd) en achtergrondmuziek, door met beelden te inspireren, te informeren en te stimuleren. Robots spreken je aan en geven je relevante informatie op maat. Artificiële intelligentie toont de nog ongekende mogelijkheden en analysetools zorgen ervoor dat alles wordt gemeten en geëvalueerd.

Samen naar retail optimalisatie

Tientallen partners tonen hun expertise en brengen een coherent verhaal hoe retail vandaag en morgen optimale resultaten kan brengen.
ThisPlays2 zal in de toekomst klanten en partners uitnodigen in het belevingscentrum om alle slimme mogelijkheden van beeldschermcommunicatie en gepersonaliseerde achtergrondmuziek in detail te bespreken.

website: www.homeofretail.com