Ondersteun je community met Social media walls

Je community opbouwen én onderhouden.

Voor veel bedrijven is het nog steeds een werkpuntje, maar het is wel de ideale manier om jouw doelgroep te bereiken en aan jouw merk te koppelen.

Digitaal loopt dit meestal op rolletjes, maar het helpt jouw bedrijf ook echt wanneer je jouw community aanspreekt op de fysieke locatie van jouw bedrijf. Betrek jouw klanten, medewerkers en partners mee in jouw verhaal via een ‘social media wall’. Zo creëer je niet alleen meer zichtbaarheid voor je digitale community, maar ook fysiek meer betrokkenheid binnen jouw bedrijf.

Hoe pak je dat aan?

Een community is een erg breed begrip. Over het algemeen spreken we bij een community  over een groep mensen die veel met elkaar gemeen, en hetzelfde doel hebben. De sleutel tot het vormen van een community, is mond aan mond reclame: mensen met elkaar laten praten. Zo kan je er voor zorgen dat jouw doelgroep zich betrokken voelt met elkaar.

Je gaat dus op zoek naar wat jouw doelgroep met elkaar verbindt.

Doe onderzoek naar de achtergrond, kennis of interesses van jouw doelgroep. Een efficiënte manier om die gemeenschappelijke interesse te delen is via content marketing. Het is ook altijd een goed idee om jouw community al rechtstreeks aan te spreken op de fysieke locatie van jouw bedrijf. Als bedrijf of als merk kan je een loyale community opbouwen. Je gaat je meest tevreden medewerkers, klanten of partners activeren om positieve mond aan mondreclame te verspreiden.

videowall ituh

Versmelt je digitale en fysieke community dankzij beeldschermen

Het is dus sterk aan te raden om de content die je maakt voor de digitale platformen, rechtstreeks te laten zien in het bedrijf. Denk bijvoorbeeld een beeldscherm aan de inkom, in een wachtruimte, een vergaderzaal of op een plaats waar jouw klanten en medewerkers elkaar ontmoeten. Zo spreek je rechtstreeks de juiste personen aan met content gelinkt aan jouw activiteiten en gericht op de specifieke interesses en kennis van jouw bezoekers. Vraag ook zeker via deze beeldschermen om jouw digitale platformen te volgen of liken, zo creëer je jouw loyale community voor lange termijn.

Wat is een Social media wall?

Een ‘social media wall’ is een beeldscherm of een videowall, waarop je de content van jouw sociale media op een dynamische manier kan tonen binnen in jouw bedrijf. Bij ThisPlays2 werken we met de Seenspire software, die op geautomatiseerde wijze jouw sociale media platformen linkt aan de content op het beeldscherm. Zo betrek je jouw bezoekers en medewerkers op een dynamische manier bij jouw actuele nieuwtjes en boodschappen.

Cannaerts

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!