ThisPlays2 ging op inspiratie-reis naar Japan

Inspiratie in overvloed!

ThisPlays2 ging samen met Retail Detail naar Tokio, opzoek naar inspiratie en vernieuwende retail-strategieën. Onder begeleiding verkenden retailers en hun leveranciers de Japanse hoofdstad. We werden ondergedompeld in een bad vol inspiratie. Een confronterende maar leerrijke ervaring!

Indruk maken met LED

We bezochten verschillende baanbrekende retailgroepen die nu de wereld veroveren: Uniqlo, Muji, Rakuten, Fast Retailing, 7-Eleven… Overal waar we stonden zagen we dynamische LED schermen die de straat verlichtten.

De winkels gebruiken etalageschermen, videowalls en grote LED installaties om de aandacht van de consument te trekken in de grootste en drukste stad ter wereld met zijn bijna 40 miljoen inwoners.

Retail & innovatie

We maakten kennis met unieke convenience-concepten in retail en on-the-go. We beleefden zelf hoe we op onze wenken bediend werden door robotrestaurants, kassaloze gemakswinkels, augmented en virtual reality, artificiële intelligentie en nog veel meer innoverende high tech toepassingen.

Klantervaring & beleving

We zagen hoe kwaliteitsbewust en gevoelig  de japanse retailer is voor tijdloze en uitgepuurde vormgeving. Mode, design, technologie en gastronomie zetten de toon in gesofisticeerde en geconnecteerde winkelconcepten. Klantervaring en beleving is geen tool die gehanteerd wordt, maar een vanzelfsprekendheid in elke winkelstraat.

Foto’s & Video’s: ThisPlays2

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!