Beeldschermen in de medische sector
Beeldschermcommunicatie is geen “rocket science”
Al tientallen jaren zien we beeldschermen in ziekenhuizen. Dikwijls komen ze echter niet verder dan enkele operationele boodschappen of worden ze gebruikt om mensen de weg te wijzen. Maar correct inzetten van beeldschermen kan ook zorgen dat patiënten minder stress ervaren, waardoor gesprekken met artsen, specialisten en verplegend personeel gemakkelijker lopen en kunnen zelfs voor preventie zorgen.
Het is niet omdat de patiënt
ja knikt, hij effectief ook
alles heeft begrepen.
Minder stress voor patiënten in de wachtkamer
Patiënten en bezoekers die in de wachtzaal zitten ervaren altijd in meer of minder mate stress. Je bent altijd benieuwd naar een eerste gesprek of opvolging van de resultaten. Een scherm geeft een professionele indruk en kan informeren hoe de praktijk of de afdeling werkt. Hoe de diagnose verloopt, wat eventuele behandelingen zijn en hoe de nazorg er zou kunnen uitzien. Dit kan het voor de patiënt aangenamer maken in de wachtruimte.
De patiënt zal zelf proactief
vragen stellen, waardoor de
arts het gesprek als
efficiënter zal ervaren.
De artsen van de praktijk kunnen aan het woord komen in een kort interview. Dit interview is ondertiteld, zodat wachtende patiënten in de wachtzaal mee kunnen volgen. Ideaal is dat bezoekers hun behandelende arts op het scherm zien, maar ook een animatie op de schermen kan die informatie weergeven.
Wanneer ziekenhuizen of praktijken hun patiënten Wanneer ziekenhuizen of praktijken hun patiënten iets vroeger laten komen, kunnen zij rustig al die beelden bekijken op het scherm. Als onder de beelden een rustig en relax muziekje wordt weergegeven, wordt die informatie door de hersenen van de kijker nog beter gecapteerd.
Efficiëntere gesprekken met een scherm
Artsen weten maar al te goed dat niet alle informatie die besproken wordt ten volle wordt ontvangen bij de patiënt tijdens een gesprek. Artsen weten maar al te goed dat niet alle informatie die besproken wordt ten volle wordt ontvangen bij de patiënt tijdens een gesprek. Het is niet omdat de patiënt ja knikt, hij effectief ook alles heeft begrepen.
Maar door beeldschermcommunicatie in de wachtzaal zorgen we ervoor dat die informatie wel degelijk al is opgeslagen in de hersenen. Hij zal zelfs proactief vragen stellen, waardoor de arts het gesprek als efficiënter zal ervaren. Verder moeten artsen bij veel gesprekken steeds van nul beginnen en alles uitleggen. Zij zien dat die patiënten die reeds naar de beeldschermen hebben gekeken, de gesprekken vlotter verlopen.
Preventie
In praktijken en medische afdelingen willen specialisten en artsen niets liever dan aan preventie te doen. Door dankzij beeldschermcommunicatie een overzicht te In praktijken en medische afdelingen willen specialisten en artsen niets liever dan aan preventie te doen. Door dankzij beeldschermcommunicatie een overzicht te geven van pathologiëen of behandelingen, zien we dat klanten en patiënten in de spreekkamer sneller hier naar zullen verwijzen. Bijvoorbeeld die patiënt die bij de dermatoloog komt voor een wratje, maar ziet dat die behandeling voor een ouderdomsvlekje helemaal niet zo ingrijpend is.
Of hoe men zich op een juiste manier moet beschermen tegen de zon en hoe men huidkanker kan detecteren. Sommige patiënten die deze informatiefilmpjes hebben gezien op een scherm, zullen de dokter of specialist hierover aanspreken. Bijkomende onderzoeken zorgen voor bijkomende behandelingen en zorgen dus voor een preventief beleid.
Hoe gaat ThisPlays2 te werk?
ThisPlays2 hanteert de COSOS methodologie: COntent, SOftware en Schermen.
Bij ThisPlays2 starten we steeds 2 trajecten op voor narrowcasting: het creatieve en het technische.
Voor het creatieve traject wordt samen met de content-afdeling een content-plan uitgewerkt voor de specifieke doelgroep van jouw winkel en het opstartpakket van video-animaties uitgewerkt. We zorgen met de digitale content voor de perfecte boodschap voor jouw doelgroep.
Voor het technische traject komen we samen met onze techniekers ter plaatse. We bespreken waar de narrowcasting hardware zal worden geïnstalleerd en hoe de bekabeling en internetaansluiting loopt. We installeren minutieus al deze componenten tot volledige tevredenheid.
ThisPlays2 is vanaf dan dagelijks bereikbaar voor alle ondersteuning voor het narrowcasting systeem op het vlak van creatie en programmatie van de beelden in de narrowcasting software.
Onze content-programmeur staat voor u klaar
Dit alles wordt vlot beheerd via het Zebrix Platform en ondersteund door de content en technische afdeling van ThisPlays2. De klanten van ThisPlays2 staan rechtstreeks in contact met content-programmeur Kenny. Hij legt het gebruik van de software heel goed en duidelijk uit, ook naar eventuele andere organisaties in het gebouw en/of bedrijf toe.
Kenny staat altijd klaar om extra ondersteuning te bieden.
Wil je graag meer klantenverhalen lezen?
Wil je graag meer blogberichten zien?
Bruno Hancké
Managing director ThisPlays2