ITUH Brussel

Het INTERNATIONAL TRADE UNION HOUSE en bijhorend International Auditorium congrescentrum zijn gelegen in hartje Brussel, vlak bij het station Brussel-Noord, metrostation Rogier en publieke parkings Rogier en Manhattan. Het congres centrum  biedt een auditorium voor 200 personen met 11 geïntegreerde vertaalcabines , een zaal voor 70 personen met 6 geïntegreerde vertaalcabines, zes kleinere volledig uitgeruste vergaderzalen, een lobby en een restaurant. De zalen zijn uitgerust voor vergaderingen, trainingen, seminars, recepties en internationale evenementen.

Interne communicatie verbeteren dankzij een videowall

Vooraleer The International Auditorium gebruik maakte van beeldschermen werden de aankondigingen op papier in aluminium signaalpalen en clicklijsten geschoven.. Cornelis Bik, verantwoordelijke voor het gebouw en het congres centrum, wenste dit proces te professionaliseren en kwam zo bij Thisplays2 terecht.

interne communicatie ituh videowall

Content creatie op maat

Cornelis wilde niet enkel praktische informatie zoals de vergaderingen, de lokalen en de tijdstippen tonen. Ook welkomstboodschappen, weerberichten, vluchtgegevens van de luchthaven van Zaventem worden voor klanten en bezoekers weergeven. Deze informatie wordt getoond op het kleinere verticale scherm vooraan in de inkomhal.

Hij wenste ook de communicatie voor de organisaties in het gebouw op een hoger niveau te tillen. Berichten en video’s over politieke standpunten, aanklachten, trainingen, communiqués en literaire uitgaves zouden ook getoond moeten worden.

videowall ituh

Daarvoor stelde Thisplays2 de ‘Social Media Wall’ voor, waardoor deze informatie automatisch vanuit de bestaande Social media kanalen met de gebruiksvriendelijke Seenspire software wordt weergegeven. De vakbondsorganisaties die mee in het gebouw zitten kunnen door middel van tijdssloten in de programmatie hun persoonlijke video’s en aankondigingen weergeven. De videowall, bestaande uit 4x Samsung Professional schermen in 2×2 opstelling hangt achteraan in de inkomhal en valt meteen op wanneer je het gebouw binnen stapt.

Hoe doet de videowall het nu

Thisplays2 had een tijdje na de installatie een evaluatiemoment ingepland met waarbij Jan De Koninck, medewerker van Cornelis Bik, ons vertelde dat de samenwerking met Thisplays2 heel vlot verloopt. Zij staan rechtstreeks in contact met Kenny, contentprogrammeur bij ThisPlays2, die het gebruik van de software heel goed en duidelijk heeft uitgelegd, ook naar de andere organisaties in het gebouw toe.

Kenny staat ook altijd klaar om ondersteuning te bieden. Niet alleen klanten maar ook alle medewerkers van de verschillende organisaties van ITUH reageren zeer positief op de communicatie op de videowall. Ze vinden het fijn dat hun activiteiten extra in de kijker gezet worden en de praktische info helpt hen ook onmiddellijk.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!


Gerelateerde cases