Uniqlo, een uniek visueel verhaal voor unieke kleding

Uniqlo is wereldwijd bekend en opende in oktober 2015 zijn eerste Belgische winkel op de Antwerpse Meir. Een jaar later volgde hun tweede winkel in het Wijnegem Shopping Center.

Uniqlo is een Japanse kledingwinkel voor mannen, vrouwen en kinderen en staat voor ‘Unique Clothing’.

‘Eenvoud siert’ zegt men altijd, eenvoud is dan ook een Japanse waarde waar Uniqlo voor staat. “Achter de meest eenvoudige ontwerpen schuilen vaak heel doordachte en moderne details. Uniqlo streeft ernaar om de beste pasvorm en de mooiste stoffen aan te bieden die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn”, zo klinkt het op de website. De tijdloze basisstukken zijn makkelijk te combineren en vormen de bouwstenen om je eigen stijl te creëren.

Om de klanten van Uniqlo te inspireren en te informeren in de winkel op de Meir koos Uniqlo ervoor om samen te werken met ThisPlays2, een Belgische partner. Er zijn twee schermen geïnstalleerd op een brede paal midden in de winkel om acties, nieuwe collecties, producteigenschappen en nog veel meer te tonen. ThisPlays2 heeft de eenvoudige stijl van Uniqlo doorgetrokken naar de content en dit zorgt voor een mooi geheel.