Het scherm als conversatiestarter

Nieuwsgierigheid opwekken

Digital signage is niet alleen een manier om informatie te verstrekken of advertenties weer te geven, het kan ook een krachtig instrument zijn om gesprekken te starten en interactie tussen mensen te bevorderen. Het is een geweldige manier om de aandacht te trekken en de nieuwsgierigheid te wekken van degenen die er langs lopen.

Van een passief medium naar een actieve tool

Stel je voor dat je langs een winkel loopt en plotseling een digitaal display ziet met een boeiende vraag of een grappige afbeelding die je aan het lachen maakt. Je bent misschien wel geïnteresseerd om meer te weten te komen over het product of de dienst die wordt gepromoot en je bent geneigd om de winkel binnen te gaan. Dit is het moment waarop digital signage verandert van een passief medium naar een actieve tool die de aandacht van de klant trekt.

Betrokkenheid

Een ander voordeel van digital signage als conversatiestarter is dat het de klant een gevoel van betrokkenheid geeft bij het merk of product. Door een vraag te stellen of een uitdagende boodschap te tonen, kan het digitale display de klant uitnodigen om deel te nemen aan een gesprek en zijn of haar mening te delen. Dit kan leiden tot waardevolle feedback en inzichten over het product en de klant.

Wat als we het gebruik van digitale schermen zouden uitbreiden naar gebieden waar mensen wachten, zoals in wachtruimtes of achter de kassa’s van winkels?

Klanten kunnen gestimuleerd worden om met elkaar en met de medewerkers te praten over de getoonde onderwerpen. Dit kan leiden tot een meer ontspannen sfeer en een betere klantbeleving. Kortom, het gebruik van digitale schermen in wachtruimtes en achter de kassa kan meer zijn dan alleen een middel om informatie te tonen. Het kan fungeren als een conversatiestarter tussen klanten en medewerkers en zorgen voor upselling en cross-selling. Door creatief gebruik te maken van digitale schermen kunnen retailers de klantbeleving verbeteren en tegelijkertijd de omzet verhogen.

Er zijn veel manieren om digital signage te gebruiken als conversatiestarter:

Vragen stellen:

Stel een vraag die de aandacht trekt en uitnodigt tot interactie, bijvoorbeeld “Wat is jouw favoriete smaak?” of “Heb je ooit een onvergetelijke reis gemaakt?”

Social media integratie:

Gebruik social media platforms om de klant te betrekken en hen te laten reageren op de digitale content. Bijvoorbeeld door hashtags te gebruiken of door het delen van foto’s.

Video’s:

Maak gebruik van video’s om de aandacht van de klant te trekken en hen te laten lachen, denken of verrassen.

Product showcases:

Toon de eigenschappen van het product op een leuke manier en maak gebruik van storytelling om de klant te betrekken.

Conclusie:

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat digital signage als conversatiestarter niet alleen bedoeld is om de aandacht van de klant te trekken, maar ook om waardevolle feedback en inzichten te verzamelen. Het is dus belangrijk om de interactie met de klant goed te faciliteren en te zorgen voor een positieve ervaring.

Als je digital signage wilt gebruiken als conversatiestarter, moet je ervoor zorgen dat je inhoud boeiend en interactief is. De boodschap moet relevant zijn voor de doelgroep en passen bij de merkidentiteit. Door op een slimme manier gebruik te maken van digital signage als conversatiestarter, kun je de klant betrekken en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.