Nieuwe uitdagingen voor digital signage in retail

Volgens Florian Rotberg, de voorzitter voor Digital Signage Summit Europa 2017, worden digital signage bedrijven geconfronteerd met een nieuwe reeks van uitdagingen in de retail omgeving. “Het is niet langer digital signage op zichzelf op het punt van verkoop,” zei hij. “Vandaag worden beeldschermen gecombineerd met luidsprekers, telefoons, sensoren en augmented reality-technologie om de aandacht te trekken van de consument. Het is een omslagpunt – we gaan snel van een louter visuele naar een ​​holistische ervaring. En dit leidt tot een nieuwe reeks van uitdagingen.”

Rotberg vervolgt: “De vraag voor digital signage bedrijven is hoe kunnen ze de verkoop kunnen ondersteunen. Beeldschermcommunicatie of narrowcasting zal zijn rol blijven spelen in de retail, maar hoe kan het worden gekoppeld aan andere beschikbare media? We zullen de mogelijkheden moeten verkennen die worden gecreëerd vanwege de veranderende realiteit.” Er moet ook worden gekeken hoe in retail de QR-codes, een “frustrerende” technologie kan worden vervangen en kan zorgen voor een naadloze, eenvoudige shopping ervaring. Dit is de laatste stap die nog moet worden genomen” zei Rotberg.

Onderzoeken tonen aan dat het Internet of Things (IoT) ons in staat stelt om echte smart city concepten dagdagelijkse realiteit te laten worden. “Het is een betaalbaar contactmechanisme,” zegt Rotberg, “Duizenden sensoren zullen slimme steden in staat stellen om slim gebruik te maken van gegevens. Dit kan vervolgens worden gebruikt om de drie belangrijkste stakeholders in een stad ten goede komen: burgers, overheid / administratie en het bedrijfsleven. Dit maakt het op zijn beurt mogelijk om steden te laten weren aan nieuwe doelstellingen. Dubai wil ’s werelds ‘gelukkigste’ stad zijn, bijvoorbeeld!”

Met betrekking tot LED Outdoor communicatie – Digital Out of Home (DOOH): “Een aantal van de technologische vooruitgangen (en gerechtelijke beslissingen) hebben ertoe geleid dat de redenen waarom u een installatie op straat niet zou kunnen, nu zijn overwonnen. Dit is goed nieuws voor de retailers op grote wegen en publieke locaties.
https://digitalsignagesummit.org/europe/#tickets