Digital wayfinding: nuttig in jouw organisatie?

‘Is hier parking? Waar is de receptie? En hoe vind ik het toilet?’ Het zijn vragen die veel bezoekers van je bedrijf zich stellen wanneer ze voor het eerst bij je langskomen. Dankzij digital wayfinding hoef je daar niet langer zelf een antwoord op te geven. Ontdek hoe en waarom digitale wegwijzers handig kunnen zijn in jouw organisatie!

Wat is wayfinding?

Wayfinding helpt je bezoekers om zonder veel moeite te navigeren van de ene naar de andere plek in je organisatie. Digitaal kan dat op verschillende manieren: van dynamische content op beeldschermen tot interactieve kiosken. Kies je voor digital wayfinding in je bedrijf, dan geniet je van heel wat flexibiliteit. Digitale wegwijzers zijn immers dynamische beeldschermen. Daardoor kan je de boodschap makkelijk en snel aanpassen. Verschillende sectoren maken er dan ook graag gebruik van. Zo vind je digital wayfinding terug in winkelcentra, musea, kantoren, ziekenhuizen, luchthavens, … en zelfs in openlucht.

De voordelen van interactieve wayfinding

Klanten zijn het vandaag steeds meer gewend om zelf aan de slag te gaan met interactieve toepassingen. Interactieve wayfinding laat toe om makkelijk en efficiënt de weg te vinden en om altijd de ideale route te vinden naar je bestemming. Zeker in grote gebouwen, zoals in bedrijven, scholen en ziekenhuizen, kan interactieve wayfinding via kiosken erg handig zijn. Je plaatst de kiosken best in de inkomhal en aan andere ingangen, op alle verdiepingen.

Al belangrijk in de ontwerpfase van je gebouw

Wayfinding is vaak het laatste waar mensen aan denken als ze een nieuw bedrijf of gebouw openen. Toch leg je wayfinding best al vroeg genoeg op tafel. Je kan dan meteen de juiste bekabeling voorzien voor je digitale wegwijzers en voldoende ruimte voor je kiosken. Je kan de beeldschermen of kiosken zelfs opnemen in het architecturaal ontwerp van je gebouw door bijvoorbeeld gebruik te maken van op maat gemaakte omkastingen.

Denk op lange termijn

Het is niet alleen belangrijk om vroeg te beginnen met de ontwikkeling van je wayfinding, maar ook om te kijken naar de lange termijn. Ga er niet van uit dat één statisch bord wel voldoende zal zijn, maar sta ook stil bij de toekomst. Wat kan er mogelijk veranderen aan het interieur of de huisstijl van je bedrijf? In welke situaties is het handig of zelfs noodzakelijk dat je je wayfinding kan aanpassen? En welke communicatie wil je nog meer kunnen tonen via je wegwijzers?

Ook de financiële kant is daarbij van tel. Hoewel de initiële investering in digital wayfinding misschien iets hoger is dan die voor de statische variant, kan je op lange termijn geld besparen als je investeert in beeldschermen van hoge kwaliteit. Die gaan immers langer mee en zijn makkelijk aan te passen, in tegenstelling tot statische wegwijzers. Denk ook aan alle waardevolle tijd die jij en je medewerkers zullen besparen door niet langer overvallen te worden met allerlei praktische vragen.

Hulp nodig? Wij denken met je mee!

Wil je graag aan digital wayfinding doen binnen jouw organisatie, maar heb je geen idee hoe je eraan begint? ThisPlays2 denkt graag met je mee! Samen gaan we op zoek naar een dynamisch concept dat perfect past bij jou en je bedrijf, volledig op maat gemaakt.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!