Samen ondernemen in Corona tijden

Door Bruno Hancké – Managing Director THISPLAYS2

Meer dan ooit zoeken ondernemingen een nieuwe richting. Ze kiezen ervoor om andere dingen te gaan doen of het bestaande “anders” te gaan doen. Maar terwijl ondernemers hier over piekeren, liggen ook de medewerkers wakker. Meer dan ooit moeten ondernemingen zich positioneren en zeggen waar ze voor staan. Zo kijk ik als zaakvoerder van ThisPlays2 naar de boeiende binnenkant van onze onderneming, om de verbinding met klanten en partners sterker te maken dan ooit tevoren.

ThisPlays2 heeft drie waarden: transparantie, bereikbaarheid en snelheid. Uiteraard staan die netjes op onze website. Maar die waarden zijn ook een houvast in moeilijke tijden.

We zijn transparant. We beloven wat we gaan doen en doen wat we beloven. We genieten van de dingen die goed lopen en communiceren over de dingen die minder goed lopen, op een open constructieve manier, zodat we uit onze fouten kunnen leren en er gezamenlijk beter van worden.

We zijn bereikbaar. We staan dicht bij onze klanten, onze leveranciers maar ook onder collega’s. Menselijke ondersteuning geeft energie. Klanten weten dat wanneer ze een mail sturen, ze snel antwoord krijgen. Collega’s weten dat de telefoon of het WhatsApp berichtje snel zal beantwoord worden.

We zijn snel. In onze Westerse wereld, waar snelheid zo sterk gelinkt is met zakelijk succes, is dit geen evidente waarde in de praktijk. De afgelopen weken werd die link tussen succes en snelheid pijnlijk zichtbaar. Als de snelheid wegvalt, valt het ritme weg en wordt het stil. Mensen drijven op een ritme van snelle momenten en trage periodes. Van energie opladen en energie afgeven. Die afwisseling tussen positieve stress en intense ontspanning maakt het leven boeiend.

Iedereen die werkt bij ThisPlays2 heeft de attitude van een butler.

Een goede butler heeft discipline, is flexibel, toegewijd en proactief, blijft op de achtergrond en is discreet en bescheiden. Een butler heeft een hoge mate van (emotionele) intelligentie en kan situaties snel inschatten. Stressbestendigheid en levenservaring zijn basisvereisten. In ruil voor deze onberispelijke service ontvangt de butler waardering en vertrouwen.

Op die manier spreekt een bedrijf klare taal naar de huidige en nieuwe medewerkers, in tijden waarin velen opnieuw hun weg zoeken. Medewerkers moeten nagaan of hun eigen waarden nog overeenkomen met die van het bedrijf waarvoor ze werken. Wanneer dit niet langer zo is, is het misschien beter op zoek gaan naar een plek waar dit wel zo is. Indien de waarden waar mensen voor willen staan wel dezelfde zijn als die van het bedrijf, kunnen er mooie dingen gebeuren. Zeker in corona tijden.