Digitale communicatiemiddelen

Digitale communicatiemiddelen
Beeldschermcommunicatie in Eyes + More

We leven in een tijdperk waarin we niet meer zonder digitale communicatiemiddelen kunnen. Denk maar aan whatsapp, instagram, Tik Tok enzoverder. Zeker tijdens de pandemie heeft de digitale wereld grote sprongen gemaakt. Webshops en websites werden gelanceerd of vernieuwd. Desruptie en innovatie zijn meer dan ooit woorden van het jaar en de belevingseconomie wordt belangrijker dan ooit.

ThisPlays2 is gespecialiseerd in digitale communicatie. Voorbeelden zijn beeldschermcommunicatie, narrowcasting, social media walls, digitale videowalls en nog veel meer. Thisplays2 gelooft in de kracht van bewegende beelden.

Digitale communicatie binnen de belevingseconomie

De pandemie heeft er voor gezorgd dat bedrijven verplicht werden om zich nog meer dan anders te profileren middels digitale communicatie. Meer dan ooit werden online campagnes opgezet en uitgewerkt om te voldoen aan de steeds toenemende verwachtingen van de consument.

Nu de consumenten terug volop de winkels mogen betreden, wordt duidelijk dat deze verwachtingen vanuit de digitale wereld, ook in de fysieke winkel ingelost moeten worden.

digitale communicatiemiddelen
Video wall in As Adventure
Cannaerts
Digital Signage bij Cannaerts Accountants

We zien de laatste tijd dat digitale communicatie steeds meer geïntegreerd wordt op de fysieke locaties van winkels en bedrijven, en dat de grens tussen on- en offline helemaal verdwijnt.

Consumenten stappen vaak de winkel binnen terwijl ze al weten waar ze naar op zoek zijn. Ze hebben online de collectie bekeken en hopen dit product nu ook in de winkel te kunnen terugvinden.

De verwachtingen van de

consumenten moeten matchen

met wat ze te zien krijgen.

Blink uit tegenover concurrenten

Digitale communicatiemiddelen kunnen bijvoorbeeld ook fysiek in de winkel aanwezig zijn in de vorm van etalageschermen. Dan ben je al aan het communiceren met de consument nog voor hij de winkel daadwerkelijk binnen stapt.

De fysieke aanwezigheid van beeldschermen begeleiden het verkoopproces. Winkeliers zetten hun beste producten, acties en promoties in de kijker. Inspirerende beelden zorgen voor meer verkoop. Bovendien vertelt digitale beeldschermcommunicatie het verhaal van de zaak, ondersteunt het de uitstraling en de sfeer in uw winkel. Er zijn dus vele voordelen.

De fysieke aanwezigheid van deze media is de juiste manier om je te onderscheiden of op te vallen in de winkelstraat. Je laat zien dat je innovatief bent en dat je extra moeite doet om de klant te inspireren en te informeren, wat dus ook weer bijdraagt tot de klantvriendelijkheid.

interne communicatie ituh
Social Media Wall bij ITUH Brussel
Touchscreens en Beeldschermen bij Trade Mart Brussel door Thisplays2
Touchscreens en Beeldschermen bij Trade Mart Brussel

De fysieke aanwezigheid van schermen heeft veel voordelen. Het zorgt voor een positieve en motiverende sfeer bij zowel klanten als medewerkers.

Dankzij de beeldschermcommunicatie stellen klanten vragen over nieuwe producten, die ze anders niet zouden stellen. Dat zorgt voor meer interactie tussen klanten en verkoopmedewerkers.

Dankzij de beeldschermcommunicatie stellen klanten vragen over nieuwe producten, die ze anders niet zouden stellen.

Conclusie

De fysieke aanwezigheid van digitale communicatie zorgt ervoor dat de klanten, bezoekers en medewerkers worden geïnspireerd, geïnformeerd en gemotiveerd. Dit leidt tot intensere winkelmomenten, loyalere klanten, efficiëntere operationele systemen en een hogere omzet.

De fysieke aanwezigheid van digitale communicatie zorgt ervoor dat de klanten, bezoekers en medewerkers worden geïnspireerd, geïnformeerd en gemotiveerd.

Illustratie door Morgane Rummens

Hoe gaan we te werk

ThisPlays2 hanteert de COSOS methodologie : COntent, SOftware en Schermen.

Bij ThisPlays2 starten we steeds 2 trajecten op voor narrowcasting: het creatieve en het technische.

Voor het creatieve traject wordt samen met de desbetreffende afdeling een plan uitgewerkt met video-animaties voor de specifieke doelgroep op de specifieke plaats.

Voor het technische traject komen we samen met onze techniekers ter plaatse. We bespreken waar de narrowcasting hardware zal worden geïnstalleerd en hoe de bekabeling en internetaansluiting loopt. Onze installatie-afdeling installeert minutieus al deze componenten tot volledige tevredenheid.

ThisPlays2 is vanaf dan elke dag bereikbaar voor alle ondersteuning voor het narrowcasting systeem op het vlak van creatie en programmatie van de beelden in de narrowcasting software.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!