Doe jij ook al aan storytelling?

Vertel jouw authentieke verhaal en verbind potentiële klanten op gevoelsniveau aan jouw bedrijf.

Wie ben jij als ondernemer? Waar is het allemaal begonnen? Hoe kwam jouw concept tot stand? Welke stappen heb je ondernomen? Wat zijn jouw vaste waarden en normen?

Storytelling levert je een groter bereik, een community en op lange termijn ook meer winst op. Sterke content is essentiëel voor de customer journey. Het is een belangrijke trigger voor elke beslissing die jouw klant maakt en een machtig wapen in de dagelijkse strijd met de concurrentie.

Mensen doen liever zaken met mensen dan met bedrijven

Klanten binden zich makkelijker aan merken die een duidelijke persoonlijkheid hebben. Succesvolle mensen kennen hun persoonlijke verhaal. Met een goed, authentiek verhaal creëer je vertrouwen, bouw je geloofwaardigheid op en bovenal inspireer en motiveer je jouw klanten. Elk individu, elke ondernemer en elk bedrijf heeft een verhaal. Jij dus ook!

Wat is dat nu eigenlijk, een merkverhaal?

In een merkverhaal beschrijf je wie of wat jij bent en wat je doet. Dit kan gaan over jou persoonlijk, jouw bedrijf of merk. Wees kort en strategisch. Het verhaal begint bij het moment dat jij besloot om jouw bedrijf op te richten. Vertel de geschiedenis van je bedrijf en geef jouw klanten inzicht in je missie, visie en doel. Storytelling brengt gebeurtenissen met elkaar in verband en zorgt ervoor dat jouw persoonlijke waarden en normen zichtbaar worden. Met jouw merkverhaal beschrijf je dus de ziel van jouw bedrijf.

Wanneer jouw merkverhaal op punt staat, ben je klaar voor het uitwerken van de vertaling hiervan naar jouw klanten toe. Dat noemen we de corporate story.

Digital signage is het ideale medium om jouw corporate story aan jouw klanten te tonen.

Wanneer jouw corporate story klaar is voor publicatie, wil je het natuurlijk zoveel mogelijk zichtbaarheid geven en de wijde wereld in sturen. Dankzij de vele digitale platformen is het niet moeilijk om jouw verhaal aan de wereld duidelijk te maken. Toch wordt er nog al te vaak vergeten dat de meeste mensen graag geïnspireerd en geïnformeerd worden op het moment dat ze jouw fysieke locatie binnen stappen. Want daar willen jouw klanten dezelfde emoties en beleving voelen als wanneer ze digitaal met jouw merk in contact komen.

Integreer dan jouw corporate story in de fysieke locatie van jouw bedrijf met behulp van krachtige digital signage. Verwelkom jouw klanten en medewerkers met schermen of een  videowall in de inkomhal, achter de kassa, op strategische plaatsen in jouw bedrijf, of zelfs al vanop de straat in de etalage. Zo versterk je de sfeer en uitstraling van jouw merk op een autenthieke en persoonlijke manier.

Wil je graag meer klantenverhalen lezen?

Wil je graag meer blogberichten zien?

Volg ons ook op FacebookInstagram & op Linkedin!